Virágok közt

Minikertek

Ha nincs nagy kertünk, akkor is élhetünk szép környezetben, növények között.  Akiknek nagyon kicsi a kertjük, esetleg csak egy erkély áll rendelkezésükre, nekik is lehet egy kis természetet varázsolniuk  maguk köré. Néhány ötlet, mi magunk is készíthetünk otthon található alapanygokból minikertet, ami a teraszon, erkélyen, de még a szobánkban is nagyon jól mutat!  Szép kis minikertet létrehozhatunknak, csak képzeletünk szab határt. Készíthetjük dekoratív üvegbe, különféle tálakban vagyi egy bármilyen otthon található edény, kosár, régi használati tárgyak néhány mininövény, dekorkavics és termések.  Arra ügyeljünk, hogy olyan fajokat telepítsünk egy térbe, melyeknek hasonlók az igényeik (fénymennyiség, páratartalom, vízigény).  A sok különböző fajnak köszönhetően rendkívül változatos mini élettereket tudunk létrehozni! Minden az arányokon és a fantáziánkon múlik. Mohapárnák és kövirózsák csinos összeültetése szép, dombos-lankás, szelíd tájat idézhet elénk.
Mivel az edényben nevelt növények élettere kevésbé védett a szabadföldben neveltekénél, ezért az öntözésükre és a tápanyag-utánpótlásukra fokozottabban kell figyelni.

Ha van egy vizet nem eresztő, megfelelő méretű edényünk, vízi kertet is készíthetünk. Ennek beültetésére alkalmas többek között a tündérrózsa, vízijácint, vízisaláta.

Pár kép és ötlet a minikertük megvalósítására...

Minikert készítése cserépből

 

Kőedényben...

 

Kert a kertben...

Házikóval...

Cserépedényben...

Tálban...

Dekoratív üvegben...

Villanykörtében...

Virágcserépben...

Fonott kosárban...

Mini-tó cserépben...

vissza a címoldalra

E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 


viragokkozt.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!